WING TSUN KUNG FU
SZÉKESFEHÉRVÁR

Weboldal alcíme
Példa cím
Lorem ipsum

Leung Ting Wing Tsun Kung Fu

A Wing Tsun vagy Leung Ting Wing Tsun kung fu kínai eredetű, modern, önálló harcművészeti stílus, az eredetileg Wing Chun kung fu továbbfejlesztett, egyedi szempontok szerint kiegészített, szabványosított oktatási tematikára épülő iskolája. Hivatalos, és Leung Ting Nagymester által elismert és látogatott egyetlen magyarországi szervezete a Magyar Wing Tsun Egyesület (Hungarian Wing Tsun Organization), melynek vezetője és főinstruktora Máday Norbert.

Alakulása óta a Magyar Wing Tsun Egyesület Kelet-Európai Wing Tsun Egyesületté nőtt tovább, tagjai közé tartozik Magyarországon kívül Lengyelország, Horvátország, Litvánia, Románia és Ukrajna is. A Kelet-Európai Wing Tsun Egyesület nem egyfajta név, egy megnevezés, hanem jóval inkább a hongkongi központhoz való tartozást és a rengeteg magas színvonalú, komoly edzést jelképezi, és nem utolsó sorban a Kelet-Európai Wing Tsun Egyesületben tanuló diákok hordhatják a Kínában is hivatalos Wing Tsun emblémás pólót, és a hivatalos kínai diplomát kapják meg.

Máday Norbert nagymester és Leung Ting nagymester:

Si-Fu Máday Norbert és Si-Jo Leung Ting

Leung Ting a Nemzetközi Wing Tsun Szövetség alapítója, nagymestere, és jelenlegi vezetője. Tizenhárom évesen kezdte meg Wing Tsun tanulmányait, s a harcművészet szépsége már akkor magával ragadta. Hosszabb ideig volt Leung Sheung tanítványa; majd húszéves korában magántanítványának fogadta őt Yip Man nagymester. Heti két alkalommal tanult Yip Mantól, s az így töltött kilenc hónap alatt, úgynevezett „zárt ajtók mögött képzett” tanítványként, a művészet legjavát sajátíthatta el a mesterétől. Leung Ting az életét a Leung Ting Wing Tsun Kung Fu népszerűsítésére tette fel. Számos könyvet írt és adott ki a témában. Korábban folyamatosan látogatta az általa felügyelt területek, országok központjait, hogy szemináriumon oktassa a tanítványokat, mára, 70 éves kora után már csak kevés helyre utazik. Magyarországra eljön minden évben, hogy Budapesten telt házas tornateremben felügyelje a magyar és kelet-európai tanítványok technikai, szellemi előrehaladását. Napjainkra az általa vezetett és alapított Nemzetközi Wing Tsun Szövetség (International Wing Tsun Association) világszerte rendelkezik iskolákkal, tanítványai magas fokozatú instruktorokat neveltek ki.

Máday Norbert a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője, a Kelet-Európai Wing Tsun Egyesület vezető instruktora. Az egyik legrégebbi és legnagyobb magyarországi kung-fu iskola megalapítója és vezetője. Ő volt az első, aki 1986-ban Leung Ting Wing Tsun kung-fut kezdett tanítani Magyarországon. 1991 óta személyes tanítványa Leung Ting Nagymesternek, a Leung Ting Wing Tsun kung-fu iskola alapítójának (aki Yip Man nagymester egyik utolsó közvetlen tanítványa volt). Leung Ting nagymester a 2012-es budapesti szemináriumot követően bejelentette, hogy a Kelet-európai Wing Tsun Szövetség vezetője, Si-Fu Máday Norbert 9. mesterfokozatra lépett. Kelet-Európában elsőként részesült ilyen magas kitüntetésben.


A Wing Tsun szervezetei

I.W.T.A. – International Wing Tsun Association, Nemzetközi Wing Tsun Szövetség, vezetője Prof. Dr. Leung Ting
E.E.W.T.O. – East European Wing Tsun Organisation, Kelet-Európai Wing Tsun Egyesület, vezetője Máday Norbert
H.W.T.O. – Hungarian Wing Tsun Organisation, Magyar Wing Tsun Egyesület, vezetője Máday Norbert