WING TSUN KUNG FU
SZÉKESFEHÉRVÁR

Weboldal alcíme
Példa cím
Lorem ipsum

A Magyar Wing Tsun Egyesület Magyarország legrégebbi és legnagyobb kung-fu iskolája.
Megalapítója és vezetője Si-Fu Máday Norbert az első ember volt, aki Wing Tsun Kung Fut kezdett tanítani Magyarországon 1986-ban. Máday Si-Fu 1991 óta Leung Ting nagymester személyes tanítványa, az egyetlen nem kínaiként, a Wing Tsun titkainak őrzője. Aktivitását számtalan edzőtábor, szeminárium és vizsga vezetése fémjelzi.
A Magyar Wing Tsun Egyesület a többi 62 országgal együtt az International Wing Tsun Association hivatalos tagja.
Prof. Leung Ting, a Wing Tsun kung-fu nagymestere, 1991. óta évente egyszer, 1998-ban és 2000-ben kétszer is ellátogatott hazánkba, hogy tanítsa és mesterfokozatra vizsgáztassa az arra érdemes tanítványokat.
Személyes jelenléte rendkívül fontos mind az oktatók, mind a diákok számára, hiszen így bizonyosodhatnak meg többek között arról, hogy:
1. igazi és ősi kínai harcművészetet tanulnak;
2. a diplomát, amelyet tudásukról kapnak, a világon minden hivatalos szerv elismeri;
3. ugyanazokat az eredeti technikákat tanulják, melyeket a keleti tanulótársaik.

Az egyesület elnöke Si-Fu Máday Norbert, kelet-európai főinstruktor. ő Leung Ting nagymester személyes tanítványa; irányítása alá tartozik Lengyelország, Horvátország, Románia és Litvánia is.

Si-Fu Máday Norbert és Si-Jo Leung Ting

Si-Fu Máday Norbert és Si-Jo Leung Ting

Leung Ting a Nemzetközi Wing Tsun Szövetség alapítója, nagymestere, és jelenlegi vezetője. Tizenhárom évesen kezdte meg Wing Tsun tanulmányait, s a harcművészet szépsége már akkor magával ragadta. Hosszabb ideig volt Leung Sheung tanítványa; majd húszéves korában magántanítványának fogadta őt Yip Man nagymester. Heti két alkalommal tanult Yip Mantól, s az így töltött kilenc hónap alatt, úgynevezett „zárt ajtók mögött képzett” tanítványként, a művészet legjavát sajátíthatta el a mesterétől. Leung Ting az életét a Leung Ting Wing Tsun Kung Fu népszerűsítésére tette fel. Számos könyvet írt és adott ki a témában. Korábban folyamatosan látogatta az általa felügyelt területek, országok központjait, hogy szemináriumon oktassa a tanítványokat, mára, 70 éves kora után már csak kevés helyre utazik. Magyarországra eljön minden évben, hogy Budapesten telt házas tornateremben felügyelje a magyar és kelet-európai tanítványok technikai, szellemi előrehaladását. Napjainkra az általa vezetett és alapított Nemzetközi Wing Tsun Szövetség (International Wing Tsun Association) világszerte rendelkezik iskolákkal, tanítványai magas fokozatú instruktorokat neveltek ki.

Máday Norbert a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője, a Kelet-Európai Wing Tsun Egyesület vezető instruktora. Az egyik legrégebbi és legnagyobb magyarországi kung-fu iskola megalapítója és vezetője. Ő volt az első, aki 1986-ban Leung Ting Wing Tsun kung-fut kezdett tanítani Magyarországon. 1991 óta személyes tanítványa Leung Ting Nagymesternek, a Leung Ting Wing Tsun kung-fu iskola alapítójának (aki Yip Man nagymester egyik utolsó közvetlen tanítványa volt). Leung Ting nagymester a 2012-es budapesti szemináriumot követően bejelentette, hogy a Kelet-európai Wing Tsun Szövetség vezetője, Si-Fu Máday Norbert 9. mesterfokozatra lépett. Kelet-Európában elsőként részesült ilyen magas kitüntetésben.


A Wing Tsun szervezetei

I.W.T.A. – International Wing Tsun Association, Nemzetközi Wing Tsun Szövetség, vezetője Prof. Dr. Leung Ting
E.E.W.T.O. – East European Wing Tsun Organisation, Kelet-Európai Wing Tsun Egyesület, vezetője Máday Norbert
H.W.T.O. – Hungarian Wing Tsun Organisation, Magyar Wing Tsun Egyesület, vezetője Máday Norbert